Ursul Ómpuşcat Ón Sibiu, un subiect controversat

Home > Blog > Ursul Ómpuşcat Ón Sibiu, un subiect controversat

Ursul împuşcat în Sibiu

Ursul împuşcat în Sibiu, un subiect controversat, care pur şi simplu mi-a lăsat un gust amar. Cum este posibil aşa ceva?
Trăim in România, o ţară europeană. În anul 2016, intr-un oraş declarat in anul 2007 Capitală Culturală Europeană, un oraş cu o istorie şi o dezvoltare economică impresionantă, un urs este ucis.

Şi totuşi se poate. Un urs, ajuns nu se ştie cum, la o plimbare prin centrul Sibiului este împuşcat în cursul zilei de 12.10.2016. Mai mult, timp de 3 ore, el a fost urmărit prin oraş de "niște" reprezentanți ai unor instituții ale statului. Nu au reușit să facă nimic altceva decât să-l împuște.
L-au împuşcat în curtea unei fabrici. În timp ce era încolţit, fără a mai încerca sa-l tranchilizeze şi să-i ofere o şansă la viaţă.
Până şi preşedintele Iohannis a luat atitudine vis-a-vis de ursul împuşcat în Sibiu:

"Acel incident m-a întristat.
Am urmărit stupefiat acele imagini cu un urs care se plimbă prin oraş şi pur şi simplu este împuşcat.
Cum este posibil să existe ISU, Poliţia Locală, să se adune 50 de oameni la urs să strige toţi acolo şi în final, în loc să vină cineva de la DSV sau de la ISU cu puşca cu tranchilizant, cineva zice împuşcaţi-l.
(...) Nu am fost acolo, dar din film mi s-a părut că acel animal a fost speriat şi a fugit.
(...) Nu era mai simplu (...) să avem doi-trei oameni pregătiţi pentru aşa ceva, care ar fi intervenit fară panică? Emoţia face parte din ecuaţie şi la dezastre şi în cazul unor acţiuni teroriste apare teroarea şi pentru a preveni emoţii inutile este nevoie de proceduri clare pentru oamenii care trebuie să  intervină", a spus Iohannis la dezbaterea "Managementul reducerii riscurilor la dezastre", organizată la Universitatea Tehnică de Construcţii, conform Agerpres.

El a subliniat că la nivelul Guvernului ar trebui să se stabilească cine intervine în astfel de cazuri.
"Cum avem oameni instruiţi să stingă un foc, pe cei instruiţi care descarcerează, să avem şi oameni instruiţi să prindă un animal", a adăugat şeful statului.

Măsuri

Uşor de zis, greu de făcut!

Aşa cum ne-am obişnuit deja, totul ne ia prin surprindere. Nimic nu se face cum trebuie.
Zăpada ne ia prin surprindere în fiecare an. Urşii care vin după mâncare ne iau prin surprindere. Oare ce urmează să ne mai ia prin surprindere?

Câţi doresc să facă cu adevărat ceva? Câţi dintre noi se interesează cu adevărat despre lucrurile bune pe care le putem face?

Câţi ştiu că există organizații non-guvernamentale pentru conservarea naturii și restaurarea ecologică a mediului natural?

Eu unul, am aflat în urmă cu un an, când m-am şi decis să mă implic. Am  adoptat un urs şi implicit m-am hotărât ca anual să fac acest lucru.Până în momentul de faţă am adoptat 2 urşi.

Nu spun, că toată lumea ar trebui să facă ceea ce eu am făcut, dar încurajez orice tip de implicare.

Să nu uităm că „Viitorul este suma paşilor pe care îi faci, inclusiv a celor mici, ignoraţi sau luaţi în râs.” Henri Coandă

După această ispravă, așa cum ne-am obișnuit deja, au apărut primele scuze.
"Imi exprim regretul pentru faptul ca echipa care a gestionat cazul de prindere a ursului ajuns ieri in oras nu a reusit sa ii salveze viata. (...) Precizez ca nu am avut niciun fel de implicare in luarea deciziei de impuscare a ursului, avand in vedere ca operatiunea a fost coordonata de Inspectoratul Judetean de Politie. Faptul ca ursul a fost impuscat mi-a fost adus la cunostinta telefonic, in timp ce ma deplasam spre locul unde a fost localizat animalul. Inteleg valul de compasiune si de revolta care s-a creat in mediul public si, avand in vedere ca in prezent este un vid legislativ, voi face toate demersurile pentru ca pe viitor sa existe la nivelul judetului Sibiu o procedura clara de actiune pentru astfel de situatii", a precizat prefectul Sibiului.

Doresc să spun stop! Ursul împuşcat în Sibiu să fie un caz singular.

În concluzie sper că vom reuşii să schimbăm ceva în frumoasa noastră ţară. Şi nu uitaţi că de noi toţi depinde să schimbăm ceva.

DISTRIBUIE :
07 Contact

Apeleaza La Noi

Sunt de acord cu termenii si conditiile