Realitatea tehnologizarii agriculturii

Home > Blog > Realitatea tehnologizarii agriculturii

Într-o lume modernă, o agricultură modernă este un lucru cât se poate de normal. Să folosești drone care să stropească toate culturile sau să folosești tractoare acționate prin telecomandă erau parcă extrase din romanele science-fiction cu douăzeci de ani în urmă. Astăzi, genetica a avansat. Tehnologia a avansat. Gândirea oamenilor a avansat.

Un teren agricol este mai mult decât un producător de mâncare pentru oameni. Terenul agricol reprezintă o sursă de stopare a poluării, o suprafață de teren pe care se pot face experimente tehnologice, ducând robotizarea și genetica la cote inimaginabile.

 

Dar ce reprezintă tehnologizarea agriculturii?

Multe dintre cele prezentate în continuare sunt încă în stadiul de idei, dar ceea ce este cu adevărat important pentru un teren agricol sunt pașii mari care s-au făcut în direcția tehnologizării.

Senzorii pentru aer și sol vor permite înțelegerea aprofundată a condițiilor mediului înconjurător a fermei. Telemetria echipamentelor va permite conștientizarea proximității momentului defectării aparatului sau chiar operarea fără operator. Urmărirea biometriei animalelor din cadrul fermei, prin folosirea de gărzi cu GPS va permite monitorizarea mișcărilor și integritatea corporală.

Senzorii pentru culturi vor perfecționa modalitatea de fertilizare, prin transmiterea datelor necesare cu privire la cantitatea de nutrienți aflată în sol și cantitatea de nutrienți necesară pentru ca o cultură să crească într-un ritm normal și sănătos. De asemenea, integritatea și sănătatea culturilor pot să fie urmărite cu ajutorul dronelor.

Dar tehnologizarea agriculturii nu se rezumă doar la terenul agricol, ci va merge mai departe înspre mâncarea care poate să fie modificată genetic. Se va urmări și automatiza fiecare rând al culturii, în special din punct de vedere al semințelor necesare, a cantității de fertilizator și de ierbicide. În acest mod, dimensiunea și forma terenului agricol va putea fi analizată în detaliu, obținându-se informații cu privire la productivitatea fiecărui rând. Utilizarea roboților în agricultură este următorul pas înspre industrializarea agriculturii. Roboții vor fi folosiți pentru culegerea fructelor, pentru arat, semănat, cules, irigare, etc.

Una dintre cele mai interesante idei în legătură cu viitorul agriculturii este și cea în care fermele sunt construite pe verticală. Terenul agricol va fi prelucrat pe fiecare etaj, iar unul dintre beneficiile acestui sistem este utilizarea liminii naturale augmentate la fiecare nivel în funcție de necesități. De asemenea, o asemenea fermă va putea să producă tot timpul anului, fiind protejată de intemperii.

Terenurile agricole vor suferi în viitor schimbări majore, dar un lucru cu adevărat benefic și îmbucurător este acela că toate schimbările vor fi pozitive. Cu ajutorul tehnologiilor vizionare se va reduce poluarea și se vor minimiza riscurile cu privire la pierderea sau distrugerea recoltelor. Este momentul achiziționării de terenuri agricole pentru că viitorul nostru depinde într-o mare măsură de mâncarea pe care aceste terenuri urmează să o producă. 

DISTRIBUIE :
07 Contact

Apeleaza La Noi

Sunt de acord cu termenii si conditiile