Pornește într-o aventură alături de copilul tău în Parcul Natural Comana

Pornește într-o aventură alături de copilul tău în Parcul Natural Comana

Publicat in30.09.2022
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter

Parcul Natural Comana se află în partea de sud-est al județului Giurgiu. Este situat pe terenurile administrative ale comunelor Comana, Călugăreni, Colibași, Băneasa, Goștinari, Greacă, Mihai Bravu și Singureni. Această arie a fost desemnată ca fiind zonă protejată în 2004 și are aproximativ 25.000 de hectare de teren. În această parte a țării există o diversitate incredibilă, din punct de vedere a soiurilor de floră, precum și fauna sălbatică din Câmpia Burnazului.

Astfel, aici sunt nelipsite pădurile de stejar și carpen, pădurile aluviale, cursurile de apă de câmpie, lacurile naturale eutrofice, distrofice, iazurile și râurile cu maluri noroioase. Parcul Natural Comana are o gamă largă de floră, dintre care unele plante sunt destul de neobișnuite fiind astfel protejate de lege. Diferite specii de păsări pot fi găsite aici. Printre acestea se numără șoimul cu picioare scurte, pescărușul albatros, barza albă, vulturul cu barbă, lopata, gâsca albatros și mierla.

Parcul Natural Comana vine cu o varietate de activități și trasee pe care le puteți realiza într-o vizită relaxantă aici. Cu siguranță acesta nu vă oferă șansa să vă plictisiți. În special pentru că este unul dintre cele mai uluitoare parcuri de aventură în care ați fost. De altfel, acesta este dedicat atât copiilor, cât și adulților. Nu ratați ocazia de a petrece timp cu cel mic într-o astfel de experiență inedită.

Drumul Piticilor
Este conceput pentru copiii mici de la 5 până la 7 ani și este foarte ușor de completat. Începe de la Podul Prințesei și se termină la Ursul Zburător, trecând prin Podul lui Ted, șarpele negru, nava de sare, vulpea zburătoare, o scară, șarpele de aur, tamburul și scanarea Lego.

Ruta Camps With Soul
Acest traseu are un nivel de dificultate scăzut și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani. Spre deosebire de Drumul Piticilor, acest traseu poate fi parcurs și de către adulți. Începe de la Podul Piraților și continuă până la Vulpea Zburătoare, Podul Carthusian, Podul Indian și Podul Tirolez. O aventură foarte palpitantă care va captivă și vă va ajuta să vă bucurați de timpul cu cel mic.

Traseu spre Lacul Comana
Un traseu de 14 ateliere creat pentru adulți cu un nivel de dificultate scăzut spre mediu.

Traseul Bujorilor
Are un nivel de dificultate mediu și include 13 ateliere pentru adulți. Se parcurg aproximativ 25 de kilometri, trecând astfel prin Rezervația Bujori de la Est la Vst înainte de a te întoarce prin Lupării.

Calea TeamXpert este pentru adulți și este perfect dacă sunteți în căutarea unui traseu cu un grad ridicat de dificultate cu 12 ateliere.

De altfel, parcul este o oază de inspirație și pe lângă toate aceste trasee, veți putea practica ciclismul sau excursiile cu caiacul, plimbările simple și relaxante sau activități de tir cu arcul.

Vezi alte articole din blog
 Cavalerii teutoni, cunoscuți ca fiind un ordin monahal catolic fondat în Palestina de către cruciați germani la sfârșitul secolului al XII-lea, sunt cei de la care pornește construcția pentru Castelul Bran, așa cum îl știm noi as...
O excursie de o zi la Rezervația Neagra de la Bucșani este o modalitate excelentă pentru bucureșteni și pentru turiștii care ajung în această zonă, de a-și petrece timpul liber în weekend. Rezervația de zimbri este situată la 80 de...
Contacteaza
Stefan Nita
Completeaza formularul pentru orice fel de intrebare ai!
Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate si prelucrate si sunt de acord cu politica de confidențialitate
Ne puteti contacta pe