Pășește în trecut cu o vizită la Palatul Snagov

Pășește în trecut cu o vizită la Palatul Snagov

Publicat in03.10.2022
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter

Prințul Nicolae a ridicat Palatul Snagov în anii 1930. Familia Ceaușescu a fost cea care a contribuit la extinderea ei în anii 1980. Această casă, situată pe malul lacului Snagov, este în prezent rezervată vizitatorilor care au fost invitați de instituții cheie precum președinția, parlamentul sau guvernul. Cele mai vechi schițe au fost realizate de Henriette Delavrancea Gibory, fiica marelui scriitor Delavrancea și arhitectul de top al României la acea vreme. Conacul, care avea un hol mare la parter și mai multe camere la etaj, a fost terminat în anul 1932. Din cauza neînțelegerilor dintre Prințul Nicolae și fratele său, palatul nu a fost locuit o bună bucată de timp. Frumusețea sa arhitecturală a rămas o referință pentru această zonă.

În anul 1937, Prințul Nicolae a fost dezmoștenit și deportat de fratele său. Astfel, acesta nu a mai văzut Palatul Snagov, care a fost ocupat succesiv de Antonescu și Gheorghiu Dej. De altfel, chiar dacă prințul Nicolae ar fi avut succesori, aceștia nu ar fi putut pretinde nimic. Din planurile originale ale Henriettei Delavrancea au mai rămas decât intrarea, scară și holul care duce la primul etaj. Ulterior, Nicolae Ceaușescu, l-a îndemnat pe arhitectul Roguski să mărească Palatul Snagov la începutul anilor 1970. Și-a dorit ca acesta să fie locul discuțiilor cu consiliul de miniștri.

Un domeniu impresionant
Potrivit ideilor profesorului Nicolae Vlădescu, extinderea și amenajarea Palatului Snagov a durat aproximativ șapte ani. Majoritatea materialelor de construcție și decorațiunilor au venit din România. Ceaușescu, pe de altă parte nu a locuit niciodată la Palat. A preferat în schimb să locuiască peste lac într-un complex de case construite pe locul fostelor ferme. Cuplul prezidențial s-a deplasat cu barcă de la reședința lor la Palat, prin urmare proiectul a fost finalizat cu un ponton, care mai poate fi admirat și astăzi.

În momentul extinderii, Palatul Snagov a ajuns la aproximativ 1500 de metri pătrați, cabinetele 1 și 2, fiind păstrate chiar până în zilele noastre. De asemenea, sunt incluse în componența conacului o sală de așteptare, o sală de ședințe, o sufragerie și o mică zonă de living adiacentă bucătăriei. Acum acesta include trei dormitoare mari, cu băi deasupra și două camere pentru copii la mansardă.

La subsol se află o sală de teatru cu echipament original de proiecție, o cramă, o piscină cu tavan retractabil, săli de fitness, o sală de sport, o saună și masaj, toate acestea fiind disponibile pe proprietate. Palatul este de o superbitate și de o eleganță excepțională. Astfel, nu există niciun motiv real pentru care să nu vă bucurați de o scurtă vizită aici. Cu certitudine atmosfera este una de neuitat, iar natura de care este înconjurat acesta este prilejul perfect pentru câteva momente de relaxare și respiro.

Vezi alte articole din blog
Mănăstirea Snagov este un reper în București și a fost ridicată pe o insulă din partea de nord a Lacului Snagov. Încă din perioada domnitorului Mircea cel Bătrân, locașul de cult este atestat documentar. Cu toate acestea, mănă...
  Filarmonica George Enescu este instituția muzicală cu o istorie și cu un trecut care ar putea impresiona pe oricine. Fondată în aprilie 1868, „Societatea Filarmonică Română”, se află atunci sub conducerea lui Eduard Wachmann. Avea ...
Contacteaza
Stefan Nita
Completeaza formularul pentru orice fel de intrebare ai!
Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate si prelucrate si sunt de acord cu politica de confidențialitate
Ne puteti contacta pe