Palatul Stirbey – locația de poveste perfectă pentru o călătorie în timp

Palatul Stirbey – locația de poveste perfectă pentru o călătorie în timp

Publicat in30.09.2022
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter

O locație de poveste, în care fiecare eveniment capătă o frumusețe proprie este Palatul Stirbey din Buftea. Este perfect pentru o plimbare relaxantă într-o după amiază de vară. Momentele de liniște și pace capătă aici o altă formă, fiind cât se poate de plăcute din toate punctele de vedere.

Palatul de aici a fost construit în anul 1864 după un model de inspirație elvețian. Este cea mai importantă structură istorică de pe proprietatea Stirbey. Pe latura de est acesta este prevăzut cu un cadru de piatră în stil gotic, care încadrează intrarea principală, într-o frumoasă și spectaculoasă poveste. Palatul a organizat o lungă serie de evenimente regale și politice de-a lungul istoriei sale. Regina Maria fiind un vizitator frecvent al locației. Palatul Stirbey este una dintre cele mai clare și plăcute exemple de arhitectură romantică în ansamblul său. De astfel, acesta este prevăzut și cu o serie de elemente gotice. Acestea sunt cele care dau acestui edificiu frumusețea sa atât de fascinantă.

Palatul Stirbey din Buftea cuprinde trei săli conectate la parter, fiecare cu o suprafață totală de aproximativ 250 de metri pătrați. Toate facilitățile esențiale sunt integrate perfect în cadrul istoric atât de frumos și de special. Locația este gândită într-un mod fabulos și este perfectă pentru o după amiază în care îți dorești să faci o scurtă călătorie în timp.

Noblețe, delicatețe și eleganță
Familia Stirbey provine dintr-un vechi neam de boieri olteni cunoscuți sub numele de Izvoranu. Se trăgeau din comună Izvor din județul Olt. Din secolul al XVII-lea, familia a fost numită „Știrbey”. Barbu Dimitrie Stirbey, a fost regele Țării Românești a inițiat construcția Palatului Buftea în anul 1850, având două tuneluri de ieșire de urgență. În conformitate cu arhitectură vremii respective, urmașii domnitorului au adăugat alte două niveluri și au adus o serie de îmbunătățiri semnificative locuinței. Astăzi este una dintre cele mai spectaculoase și mai speciale locații de evenimente din apropierea Bucureștiului.

Alexandru Stirbey a ridicat actualul palat în 1864 în mijlocul unei grădini cu arbori seculari. Exact acolo unde îl găsim și în zilele noastre. Stilul sumbru al clădirii și-a păstrat fațada încadrată de piatră, cu modele decorative de bază intacte de-a lungul timpului. Capela cu elemente bizantine este o comoară creată în stil neogotic cu altar și mormânt și o scară de acces, cu un aspect deosebit de rafinat din marmură albă de Carrara, sculptată cu două rampe și vitralii lustruite cu aur. Între 1850 și 1890, clădirea a fost finalizată. Gheorghe Tătărescu, rudă de familie Stirbey, a finalizat pictură din capelă, care mai poate fi și astăzi admirată aici.

Vezi alte articole din blog
Pentru cei care sunt în căutarea unui locaș de cult în care liniștea și pacea să domnească la fiecare pas, Mănăstirea Samurcășești este una dintre acele locații de poveste. Construcția ei a început în iunie 18...
O locație de poveste, în care fiecare eveniment capătă o frumusețe proprie este Palatul Stirbey din Buftea. Este perfect pentru o plimbare relaxantă într-o după amiază de vară. Momentele de liniște și pace capătă aici o alt...
Contacteaza
Stefan Nita
Completeaza formularul pentru orice fel de intrebare ai!
Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate si prelucrate si sunt de acord cu politica de confidențialitate
Ne puteti contacta pe