Pădurea Râioasa – una dintre cele mai spectaculoase legende din Buftea

Pădurea Râioasa – una dintre cele mai spectaculoase legende din Buftea

Publicat in30.09.2022
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter

Plimbările lungi în natură sunt ocazia perfectă pentru a te reîncărca cu energie pozitivă și pentru a te bucura de o zi liniștită. De aceea, locul perfect pentru o asemenea escapadă este Pădurea Râioasa. Este ideală pentru cei ce preferă expedițiile de acest fel. Situată la marginea orașului Buftea, aceasta a fost declarată chiar monument al naturii. Te copleșește cu frumusețea ei încă din prima clipă în care îl treci pragul. Fiecare bucățică de lemn este la locul ei, îmbrăcată în mușchi sau licheni. Acesta fiind și motivul pentru care a primit acest nume.

Fiecare elemente natural de aici pare a fi așezat strategic. Astfel, din punct de vedere peisagistic, vei avea parte de unele dintre cele mai spectaculoase plimbări de care ai avut parte. Aceasta se deosebește de alte păduri prin tufișurile care răbufnesc de peste tot, într-un dans vegetativ de excepție. Vinișoarele de un verde incredibil se agață timid de alte plante. Flora este de o bogăție aproape nemaiîntâlnită în această parte țării. Astfel, străzile din Buftea sunt cunoscute pentru mirosul incredibil de puternic de parfum. La primul simț, ai putea fi tentat să asemeni senzația cu cea a unei ploi proaspete de vară. Apoi se transformă ușor într-un miros cald, care a pare a fi ieșit dintr-o grădină plină cu flori de tot felul.

Legenda Pădurii Râioasa
Mulți dintre localnicii de aici au o poveste uimitoare despre aceste arome ambientale, care au legătură cu legenda pădurii. Astfel, se spune că în această zonă, printre copacii puternici și tufișurile stufoase trăia un bărbat pe nume Liliac Pantelimon.

Conform legendei, în zile de vară, acesta se plimba prin pădure, iar în fiecare mișcare a sa părea a fi una cu vegetația și cu frumusețea acestei zone. Cei care treceau pe aici erau conștienți de prezența tânărului și credeau despre acesta că este un paznic al pădurii. Se spune că deși acesta petrecea mult timp în pădure, el era un urmaș demn al familiei Pantilimon. A fost născut într-o căsuță ascunsă chiar aici. Rămas singur de pe la 15 ani, Liliac a început să învețe cum să culeagă și cum să crească de unul singur fără părinții lui. Conform spuselor celor de aici, el a mestecat coaja ulmilor și s-a bucurat de sucul scump al lichenilor pe care și le prepara de unul singur.

Cu gândul la Liliac Pantilimon și la viața pe care a dus-o printre ramurile copacilor vă invităm să faceți o scurtă plimbare relaxante prin Pădurea Râioasa. Să vă bucurați de liniștea și de mirosul îmbietor al prospețimii vegetației. Bucuria și relaxarea vă vor invada negreșit simțurile.

Vezi alte articole din blog
O excursie de o zi la Rezervația Neagra de la Bucșani este o modalitate excelentă pentru bucureșteni și pentru turiștii care ajung în această zonă, de a-și petrece timpul liber în weekend. Rezervația de zimbri este situată la 80 de...
Dacă vă simțiți împovărat de grijile de zi cu zi, atunci nu ezitați să fugiți de agitația din oraș într-o plimbare în vecinătatea Bucureștiului, la Mănăstirea Pasărea. Numele Mănăstirii a apă...
Contacteaza
Stefan Nita
Completeaza formularul pentru orice fel de intrebare ai!
Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate si prelucrate si sunt de acord cu politica de confidențialitate
Ne puteti contacta pe