Dezvoltare Personală-Succes sau insucces ?

Home > Blog > Dezvoltare Personală-Succes sau insucces ?

 

Dezvoltare Personală - un subiect tot mai dezbătut în ultima perioadă atât pe bloguri cât și în cărți și articole.

Dezvoltare Personală inclusiv eu, când m-am hotărât, în urmă cu ceva vreme că trebuie să fac ceva mai mult pentru mine și pentru cunoștințele mele în vânzări am abordat în primă fază internetul.

Ulterior am trecut la cărți, la cursuri de dezvoltare personală și am constatat că toate sunt la nivel general și totodată nimic concret.

Dezvoltare PersonalăAm să încep prin a vă povestii prin ce experiențe am trecut eu. Cum am descoperit că este cazul să fac ceva în acest sens, dezvoltare personală.

În anul 2013, am hotărât să devin freelancer pe un segmant de nișă din imobiliare, pe piața vânzărilor de terenuri arabile și păduri.
Lucram în sistemul de exclusivitate de ceva vreme și am hotărât să continui în același mod.
Atunci mi-am dat seama că trebuie să mă perfecționez. Mi-am dat seama că trebuie să fac ceva mai mult în ceea ce privește domeniul vânzărilor directe. Trebuie să mă dezvolt personal.

Pe măsură ce am început să citesc și să mă documentez am constatat că multe din lucrurile pe care le descopeream, eu le făceam demult dar din inerție.
Pe unele nu le aplicam bine. Pe altele le-am perfecționat iar pe unele le-am descoperit și am început să le pun în aplicare. Am constatat o mare îmbunătățire în ceea ce mă privește ca om, ca tată și nu în ultimul rând ca vânzător.

Ceea ce am înțeles, după ce am aplicat ceea ce descoperisem, a fost că cu cât înveți mai mult cu atât îți dai seama cât de puțin știi și cu atât iți dorești o dezvoltare personală mai agresivă.

Nu am să vă ofer definiții sau teorii despre dezvoltare personală. Am să vă spun un singur lucru: DEZVOLTARE PERSONALĂ=PROGRES

Dezvoltare personală - Insucces

Dezvoltare personală-Argumente Contra

Agenții imobiliari se împart în două categorii, ca în orice domeniu. Sunt cei care își doresc să facă o carieră în această meserie și cei trecători care o văd ca pe o meserie de moment până își găsesc altceva.

Dezvoltare PersonalăÎn ambele cazuri sunt unii care zic că vor să facă ceva dar găsesc scuze și în final tot nu fac nimic. Scuzele pot fii multiple. Începând de la lipsa timpului, lipsa banilor de a investii în ei și poate cel mai grav lipsa motivării.

Mai sunt cei care consideră, fie conștient sau inconștient, că sunt foarte buni. În ceea ce fac consideră că nu este nevoie de dezvoltare personală în cazul lor. Ei consideră că dacă au făcut deja o facultate și au o diplomă este suficient, dar consider că este cel mai greșit lucru.

Nu conștientizează că lipsa pregătirii, a dezvoltării personale, duce la insucces rapid. Cei mai mulți vor da vina pe faptul că nu sunt făcuți pentru această meserie și că vânzările nu sunt pentru toți. Dar oare medicii s-au născut medici? Nu, ei învață tot timpul, se dezvoltă personal continuu și sunt la curent cu noile tehnici și tratamente.

Cei care vor fi suficient de onești cu ei și vor conștientiza că în orice meserie este nevoie de dezvoltare continuă și vor fi dispuși să investească în ei vor câștiga și nu vor cunoște insuccesul.

Dezvoltare personală-Argumente Pro

În cazul argumentelor pro este o singură categorie de agenți imobiliari. Sunt acei agenți motivați și ambițioși care vor să reușească și să fie cei mai buni. Pentru ei există timp, bani și cel mai important motivație. Sunt niște învingători.

În acest caz, dorința de a face carieră în vânzări, este singura care te ajută să faci din dezvoltare personală o rutină. Este ceea ce te ajută să-ți faci o strategie proprie și să progresezi continuu.

Nu este un lucru ușor să combini cariera cu viața de familie. Un agent imobiliar nu are un program fix, stă mai mult timp la serviciu și este mai tot timpul plecat, lucru care nu este întotdeauna un lucru bine înțeles acasă. Dar ca în orice meserie sunt și sacrificii de făcut.

Din păcate în acest caz pot fii și cei care clachează. Familia se împotrivește, fie că nu ai timp pentru ei, fie există teama că vei devenii prea bun și că te pot pierde. Cea din urmă se aplică cel mai des femeilor care au succes mai mare decât persoana de lângă ei. În ambele cazuri insuccesul poate apărea și aici.

Dezvoltare personală - Succes

Dezvoltare Personală

Aici lucrurile sunt simple, vorbim de agenți imobiliari foarte motivați. Ei își doresc foarte mult să reușească. Își doresc să fie cei mai buni și nu îi oprește nimic, pot muta munții din loc.

În general motivarea este de ordin financiar, au niște obiective foarte bine definite ce trebuie realizate într-un timp foarte scurt. Cred în puterile lor, ajung primii la birou și pleacă ultimii. Pentru ei contează foarte mult clientul și fac tot ceea ce le stă în putință pentru a îi satisface nevoile. Stăpânesc foarte bine tehnicile de vânzări (dress code-ul, limbajul nonverbal, comunicarea, negocierea, stabilirea relației de încredere, etc).

În concluzie sunt cei care merg pe dezvoltare personală continuuă. Sunt cei care au înțeles și care iubesc complexitatea meseriei de agent imobiliar.

A nu se uita că America s-a ridicat din vânzări.

DISTRIBUIE :
07 Contact

Apeleaza La Noi

Sunt de acord cu termenii si conditiile