Cum se antrenează cel mai bun agent imobiliar din breaslă?

Home > Blog > Cum se antrenează cel mai bun agent imobiliar din breaslă?

 

 A fi cel mai bun agent imobiliar este în primul rând o responsabilitate aflată în strânsă legătură cu ore investite în învățare, practică și comunicare eficientă cu clienții.  Tot mai mulți specialiști sunt preocupați de managementul performanței în lucru fie că vorbim de învățământ, management, marketing sau business. Devin nesiguri în etapa în care trebuie să aleagă între diferite metode de instruire. Piața imobiliară din România are o  nevoie reală de instruire specializată și susținere, venită din partea oamenilor care au încheiat contracte valoroase în imobiliare.

Cum reușești să ai câștiguri? Care sunt cele mai eficiente metode? Ce înseamnă evoluția în imobiliare?  Vorbim deschis despre aceste subiecte în următoarele rânduri.


Agent imobiliar de succes?

          Cine a lucrat măcar o zi pe această poziție cunoaște expresia: clientul nostru, stăpânul nostru. Poate părea exagerat, dar în “jungla imobiliarelor” doar dacă ai viteză de reacție,  înveți constant din eșecuri, din reușite și te pregătești, vei supraviețui.

Mulți se întreabă: “Se merită”? Răspunsul e că da. Se merită dacă vrei carieră în imobiliare, se merită dacă vrei să fii un om de vânzări de calitate și se merită pentru formarea ta ca persoană socială.

Cine se înscrie pe lista agentului de imobiliare? Își trec numele pe listă persoane specializate inițial în domenii extrem de diverse. Avantajul de departe este că veniturile nu au o limită superioară, deci cu cât închei mai multe tranzacții, cu atât obții un venit mai mare.

       În România s-a sesizat o problemă des întâlnită printre specialiștii care vor să intre pe această nișă: puține cursuri reale de învățare și necesitatea unui program de coaching în imobiliare. Cum depășim această nevoie? Apelăm la un specialist antrenat care ne poate ghida exemplar pe acest drum nescris al vânzărilor.

 

Metode de antrenament pentru agentul imobiliar

  Suntem asaltați în permanență de traininguri, cursuri care mai de care, încât a devenit tot mai dificil să putem alege.  Un agent imobiliar de succes, indiferent de nivel, fie că este la început sau dorește să învețe noi metode de vânzare este bine sa opteze cel puțin o dată pentru un curs intensiv care-l poate ajuta să se descopere, să depășească limitele și să înțeleagă întregul proces de vânzare.         

Coaching sau training?  

         Organizațiile pot utiliza toate cele 4 metode ale procesului de dezvoltare. Aceste metode au în vedere roluri bine delimitate: trainer, coach, mentor și consilier.

Trainingul este creat pentru majoritate, poate suplini nevoia de a dezvolta echipe și de a dobândi cunoștințe noi.  Te poate învăța time management, să îți ofere informații brute cu privire la tehnici de vânzări, cum să fii un manager eficient. În schimb un training nu te va învăța cum sa devii un lider adevărat, cum să convingi anumite publicuri sau să te comporți în anumite situații, ce sa faci ca echipele să te urmeze, indiferent de industrie sau numărul echipelor.

      Un trainer controlează atât procesul, cât și conținutul pentru a putea transmite informațiile sau pentru a-și dezvolta o nouă abilitate cât mai eficient posibil. În schimb un coach folosește metoda întrebărilor și explorează ceea ce știe deja publicul. Un coach îți oferă suport să descoperi singur. Îți pune exact întrebările pentru răspunsurile de care ai nevoie în acel moment al dezvoltării tale. Te ajută să identifici limitările, care este sursa insucceselor în cadrul vieții, a jobului. Îți oferă suport în descoperirea percepțiilor care te țin pe loc și stopează evoluția în domeniu.  

 

Coaching în imobiliare versurs training pe vânzări

          Ești agent imobiliar? Manager? Director de vânzări? Cum percepi tu schimbarea în cadrul firmei, a postului? Cel mai probabil toate răspunsurile sunt corecte, dar nu au direcția potrivită.

      Un coach pe vânzări imobiliare îți poate oferi o busolă care te ghidează pentru etapele neprevăzute, plan de creștere al vânzărilor, clarifică împreună cu tine obiectivele, pașii de urmat. Poate fi numit partenerul tău expert în vânzări imobiliare. Deoarece întreaga interacțiune are loc unu la unu.

     Trainerul pe vânzări îți prezintă câteva metode de vânzare general valabile, planificări, optimizări, definiții și exemplificări, dar nu sunt testate la caracteristicile și schimbările în curs de desfășurare ale pieței.

Diferențe între coaching și training:

   Coach                                                                             Trainer

  1. 1 la 1                                                                       Grup

  2. Controlează procesele prin întrebări            Controlează procesul și conținutul

  3. Lucreaza din pasiune                                        Lucreaza pentru bani

  4. Înveți cu persoanele                                           Înveți persoanele

  5. Informal, neconvențional                                 Formal

  6. Focusat pe dezvoltare                                        Axat pe învățare

     De cele mai multe ori oamenii care vor să clădească o carieră simt nevoia să vorbească cu experți în domeniu, vor să știe dacă ce aplică este valabil, de ce vânzările nu sunt cele preconizate, au nevoie de suport psihologic, iar partea NLP (programare neuro-lingvistică) te ajută să înțelegi în mod științific datele problemei. NLP – ul studiază modul  în care funcționează omul, folosit în mod corect îți poate oferi “forțe supranaturale”, prin care convingi eficient, poți conduce mai ușor, îți crești productivitatea și elimini blocajele mentale și emoționale.

       Categoric cunoști expresia:  „Meseria e brațară de aur”, care ne reamintește că investiția cea mai de preț este în propria persoană, în dezvoltare și evoluție.  O meserie sau o îndeletnicire pe care o stăpânești îți oferă o anumită siguranță: că orice se va întâmpla mâine, tu te poți descurca în lumea asta cu ceea ce știi.

     Antrenamentul celui mai bun agent imobiliar este asemeni unui meci de box. Dur, sigur, îndelungat, care conferă condiție fizică și te pregătește pentru victoria din ringul imobiliarelor.

    

Antreanează-te ca să devii cel mai bun din breaslă. Vino la un curs de vânzări cu un coach expert în imobiliare de peste 18 ani.

Accesează: http://www.stefannita.ro/eveniment-fii-de-neoprit!-devino-o-masina-de-vandut!-34.html

 

 

DISTRIBUIE :
07 Contact

Apeleaza La Noi

Sunt de acord cu termenii si conditiile