Castelul de lut Valea Zânelor – prilejul perfect pentru o ieșire din cotidian

Castelul de lut Valea Zânelor – prilejul perfect pentru o ieșire din cotidian

Publicat in29.09.2022
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter

Castelul de lut Valea Zânelor este situat la mai puțin de 50 de kilometri de Sibiu, în Porumbacu de Sus. Se află în inima munților, pe malul unui rău. Această zonă este una frecvent vizitată de turiștii care își doresc o mică escapadă în natură. În 2015, proprietarul castelului, Răzvan Vasile și familia sa renunță complet la agitația capitalei pentru a-și găsi liniștea în inima naturii. Ei și-au dorit să-și îndeplinească un vis foarte important și să creeze un castel în miniatură, din piatră, lemn, lut și paie, care să fie asemănător cu cele din lumea basmelor.

Cum a luat naștere castelul
În anii 2005-2006 a început să caute teren în zona Sibiului. Până în 2006 identificase deja terenul de 8000 mp de la Porumbacu de Sus pe care avea să construiască castelul. Acesta avea de asemenea să-i îndeplinească visul. După ce a găsit pământul și locația, tot ce mai trebuia să facă acum era să se pregătească pentru toate provocările pe care urma să i le aducă construcția castelului. Este format din zece camere, dintre care patru sunt apartamente mici cu scări interioare. Răzvan Vasile a căutat cinci arhitecți până când l-a găsit pe cel care să-i îndeplinească dorința și să devină în acest fel parte din poveste.

Castelul de Lut de pe Valea Zanelor Sibiu Romania
Ileana Mavrodin, arhitectul din spatele Castelului de lut Valea Zânelor de la Porumbacu de Sus, are o poveste care o leagă de cea a familiei Vasile. S-a născut în Timișoara și și-a petrecut copilăria într-un bloc. Ulterior, aceasta s-a mutat în Canada după ce a absolvit Facultatea de Arhitectură din Timișoara. În timp ce lucra ca designer grafic în străinătate entuziasmul ei pentru arhitectură și materialele tradiționale a rămas adânc în sufletul ei.

Castelul de lut Valea Zânelor – un loc magic
Trăind într-o lume consumeristă, nevoia de a reveni la natură și de a se bucura din nou de tot ceea ce aceasta are de oferit a făcut-o pe Ileana Mavrodin să-și extindă afacerea cu lut. A găsit un peisaj perfect și a experimentat cu tot ce avea. O casă care să te reconecteze la natură. Este realizată din lut și materiale reciclabile. Inclusiv sticle, care i-au dat o formă distinctă – pereții casei de basm.

Castelul a câștigat rapid popularitate. Datorită arhitecturii, a frumuseții și a conceptului extrem de unic pe care îl pune la dispoziție. Motiv pentru care, foarte mulți dintre cei care ajung aici sunt pur si simplu fascinați și îndrăgostiți de acest loc de poveste. Locația este una cum nu se poate mai frumoasă și mai fascinantă. Se axează pe liniște și pace. Zona te face să te simți ca într-o poveste în care tu ești personajul principal. Totul este gândit în detaliu și extrem de bine realizat, în așa fel încât să existe continuitate.

Vezi alte articole din blog
Povestea reședinței este una destul de tristă. Castelul Iulia Hașdeu fiind ridicat din durerea de neimaginat a unui tată, când iubita lui fiică a murit chiar înainte de a împlini 19 ani. Iulia, fiica lui Bogdan Petriceicu Hașdeu, căci despr...
Pentru cei care doresc să se bucure de o experiență regală, în cea mai pură formă a sa, locația ideală, care este perfectă pentru o după amiază relaxantă este Palatul Regal de la Săvârșin. Zona este una deosebit de f...
Contacteaza
Stefan Nita
Completeaza formularul pentru orice fel de intrebare ai!
Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate si prelucrate si sunt de acord cu politica de confidențialitate
Ne puteti contacta pe