Câmpina – orașul în care natura te va convinge să stai

Câmpina – orașul în care natura te va convinge să stai

Publicat in27.09.2022
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter


Pentru o excusie de câteva zile, în care să admiri peisaje frumoase și obiective turistice fantastice, Câmpina este soluția perfectă. Câmpina este un oraș în inima naturii. Dacă ai ocazia să îl vezi nu trebuie să îl ratezi. Obiectivele turistice de aici pot fi vizitate într-o singură zi. Dacă te afli în trecere este musai să te oprești și să faci o vizită de câteva ore prin zonă. Mai mult decât atât, vei putea petrece câteva ore în natură, departe de agitația și neliniștea din oraș.

Castelul Iulia Hașdeu
Castelul, care a fost construit între anii 1894 și 1896, de către Bogdan Petriceicu Hașdeu, tatăl Iuliei Hașdeu. El dăinuie până astăzi peste Câmpina. Acesta oferă o senzație de bunăstare și încântare orașului. Se spune despre Iulia Hașdeu că era un copil care a reușit să se remarce înca de la vârsta de doi ani. Ea reușea să vorbească doua limbi străine: franceza și germana.
La 19 ani, fata moare de tuberculoză, iar tatăl său se dedică spiritismului. Era convins că aceasta este singura metodă prin care poate păstra legătura cu fiica sa.
Muzeul este o reprezentare clară a Iuliei Hașdeu. Pentru cei care își doresc să cunoască mai bine arhitectura sau alte elemente ale anilor 1800, acesta este locul perfect pentru asta.

Închisoarea Doftana – simbolul negru al comunismului
Pentru cei interesati de comunism si de felul in care functionau lucrurile in perioada respectiva, in Campina, veti putea vizita Penitenciarul Doftana. Un loc fascinant, situat in Teleaga, in judetul Prahova. Acesta este cunoscut ca fiind o cladire care a functionat din 1895 pana in 1960 ca o inchisoare. Exista dovezi care atesta faptul ca aici erau inchisi detinutii politici.
Constructia este formata din cinci aripi. Fiecare dintre acestea avand propria curte interioara. Penitenciarul a ramas in istorie ca fiind singurul penitenciar din care nu reusit niciun detinut sa evadeze. Printre altii, aici au fost incarcerati: Nicolae Ceausescu, Gheorghe Apostol si Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Muzeul B.P. Hasdeu
Dupa Primul Razboi Mondial, un muzeu dedicat lui Bogdan Petriceicu Hasdeu a fost deschis, care insa a functionat doar pana un anul 1947. Cativa ani mai tarziu, George Calinescu a insistat ca acesta trebuie redeschis. Astazi, acesta poate fi vizitat de cateva sute de turisti. Compus din sase Sali, in care pot fi admirate portrete ale familiei Hasdeu, muzeul pastreza o istorie a unei familii puternice din Romania. Puteti admira aici scrieri, fotografii, documente originale si multe obiecte de mobilier vechi de peste un secol. De asemenea, tot in muzeu sunt pastrate la loc de cinste o serie de tablouri semnate de pictori precum: Nicolea Grigorescu, Diogene Maillart sau Sava Henetia..

Vezi alte articole din blog
Când te hotărăști să cumperi o casă în România, fii atent la locație Știi foarte bine că atunci când vrei să cumperi o casă în România sunt trei lucruri extrem de importante: locația, locația și d...
Contacteaza
Stefan Nita
Completeaza formularul pentru orice fel de intrebare ai!
Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate si prelucrate si sunt de acord cu politica de confidențialitate
Ne puteti contacta pe